Over mij

Over mij

Kraamzorg

Het Mooie Wonder

Kraamzorg in Flevoland en omstreken

Logo created by visaprint

Hallo, ik ben Daniëlle Commandeur getrouwd met Hugo, en ben moeder van 3 kinderen. Twee zoons en één dochter. Ik ben opgegroeid op het mooie wadden eiland Texel. Ik was 12 jaar dat ik nog een zusje kreeg. Toen ik zag wat die zuster in die witte kleren deed, wist ik wat ik wilde worden. “Kraamverzorgster”. Dat beeld is nooit meer veranderd.

Ik ben toen aan de OSG de Hogeberg op Texel een opleiding VBO Verzorging gaan volgen. En daarna heb ik een vervolg opleiding M.D.G.O.-VZ gevolgd aan de R.O.C. kop van Noord Holland Sector te Den Helder, om mijn droom als kraamverzorgster te kunnen gaan vervullen.

Toen ik van school af kwam ben ik in 2000, na 21 jaar op Texel te hebben gewoond, verhuisd naar Biddinghuizen waar ik ben begonnen als zelfstandig kraamverzorgster. Eerst onder de naam “Daniëlle Kraamzorg” en in 2008 als “Kraamzorg Het Mooie Wonder”.

Het werken als zelfstandig kraamverzorgster is me heel goed bevallen. Het was precies wat ik me er van had voorgesteld. Het leuke van werken als zelfstandige is dat ik eerst altijd kan gaan kennismaken met het gezin, zodat we de wensen over de kraamtijd kunnen afstemmen en dat ik de volledige kraamperiode de zorg kan verlenen. (De kraamzorg die ik verleen als zelfstandige word ook door de verzekeraar vergoed, behalve de eigen bijdrage als die niet is meeverzekerd.)

Als kraamverzorgende verleen ik zorg bij vanaf de thuisbevallig of vanaf de thuiskomst uit het ziekenhuis. Een kraamgezin krijgt nu tussen de 45 en 49 uur zorg. Dit is o.a. afhankelijk welke voeding de baby krijgt, of het een thuis bevalling is of een ziekenhuis bevalling. De uren in de kraamtijd worden in overleg verdeeld over de week en via een indicatieprotocol kan de verloskundige als dit nodig is meer uren indiceren.

Voor dat een gezin gaat bevallen kom ik rond de 32ste zwangerschapsweek langs voor een intakegesprek-kennismakingsbezoek.

Mocht er calimiteiteiten zijn zorg ik er voor dat ik in overleg met u wordt afgelost door een collega.

Om mijn kennis op peil te houden volg ik regelmatig scholingen en cursussen zoals o.a. over borstvoeding, kinder EHBO, Dunstan Babytaal en nog vele andere scholingen. Ook ben ik in het kwaliteitsregister voor kraamverzorgenden (KCKZ) ingeschreven en ben ik HKZ gecertificeerd.

 

Ik zou het erg leuk vinden om ook uw gezin op weg te helpen met uw kleine wonder, en uw een fantastische kraamtijd te bezorgen.

Groet Daniëlle

 

Dunstan babytaal
Kenniscentrum Kraamzorg KCKZ
Nederlandse Beroepsvereniging voor Kraamverzorgenden
Branche Organisatie geboorte zorg
Zorg voor borstvoeding gecertificeerd
Kraamzorg Het Mooie Wonder is DEKRA gecertificeerd
Kraamzorg Het Mooie Wonder is HKZ gecertificeerd

24/7 bereikbaar

© Copyright 2000-2018. All Rights Reserved by Kraamzorg Het Mooie Wonder (kraamzorghetmooiewonder.nl & hetmooiewonder.nl)